Objekte Kulti

Kisha e Shën Athanasit, Finiq

Vlerësime 0

Kisha e Shën Athanasit ndodhet në kodrën dominuese të Sopikut, në Finiq. Kisha mendohet të jetë ndërtuar në shek.XVII, mbi themelet e një tempulli të vjetër.

Kjo kishë e bukur lartësohet me kupolën në qendër saj ndërsa në anën veriore, me një portik. Çatia e kishës është e ndërtuar me gurë dhe narteksi është prej druri. Kisha është e hapur për të gjitha ritet fetare, që zhvillojnë banorët e fshatit.

Book your vacations

Adresa

Sopik, Livadhja, Bashkia Finiq

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose