Objekte Kulti

Kisha e Panaisë, Dhërmiu I poshtëm

Vlerësime 0

Kisha e Panaisë ndodhet ngjitur me rrugën kryesore në Dhërmi, rreth 250 m larg detit. Kisha është një monument i trashëgimisë kulturore. Panagia në greqishten mesjetare dhe moderne, është një nga titujt e Marisë, nënës së Jezusit, e përdorur veçanërisht në katolicizmin lindor dhe krishterimin ortodoks.

Shumica e kishave mbajnë emrin e Virgjëreshës Mari, pasi Maria konsiderohet më e shenjta nga të gjitha qeniet njerëzore. Kisha është e hapur për të gjitha ritet fetare, që zhvillojnë banorët e fshatit.

Book your vacations

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose