Objekte Kulti

Katedralja e Shën Palit, Tiranë

Vlerësime 0

Katedralja e Shën Palit është një monument i trashëgimisë kulturore në Tiranë. Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar në mars të vitit 2007. Tipologjia e saj është kishë, e ndërtuar në shek.XX.
Katedralja u ndërtua në fund të vitit 2001 dhe është një ndër katedralet më të mëdha dhe më të reja në Tiranë. Emri i saj kujton Apostullin Pal si ungjillëzuesin e parë të trojeve shqiptare, në vitin 52 pas Krishtit. Në një letër drejtuar romakëve Shën Pali deklaron se: ka çuar fjalën e shenjtë nga Jerusalemi dhe përreth e deri në Iliri. Në brendësi të katedrales gjendet monumenti i Nënë Terezës dhe ai i Papa Gjon Palit të Dytë.

Book your vacations

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose