Objekte Kulti

Xhamia e Hysen Pashës

Vlerësime 0

Xhamia e Hysen Pashës, e njohur edhe si Xhamia e Sahatit, është një ndër monumentet historike në qytetin e Beratit. Kjo xhami e bukur është një shembull i arkitekturës islame dhe ka një histori të pasur që fillon që nga viti 1670.

Xhamia njihet ndryshe si Xhamia e Hysen Pashës ose Xhamia e Sahatit. Ajo ndodhet në rrugën Murat Çelebiu, duke krijuar një pjesë të pazëvendësueshme të peizazhit urban të Beratit.

Xhamia e Hysen Pashës shquhet për arkitekturën e saj të veçantë dhe stilin e përsosur islamik. Ndërsa fasada është e thjeshtë, hollësia dhe detajet e brendshme tregojnë për një mjeshtëri të lartë në ndërtim. Kupola e xhamisë është një element i vecantë, duke i dhënë asaj një prejardhje unike. Xhamia është ndërtuar në vitin 1670 dhe ka një histori të gjatë dhe të pasur. Ajo ka shërbyer si vend lutjeje për besimtarët për shumë shekuj dhe ka patur një rol të rëndësishëm në jetën fetare dhe kulturore të komunitetit.

Brenda xhamisë, vizitorët mund të admirojnë elementët kryesorë të arkitekturës islame, si mihrabi (vendi i imamit përpara të cilit bëhet lutja) dhe minberi (një strukturë ku imami mban fjalët e tij). Detajet artistike, pikturat murale dhe ornamentet e gdhendura e bëjnë atë tërheqëse për ata që duan të shohin një pamje të pasur kulturore.             

Book your vacations

Adresa

PW4R+F5R, Rruga Xhamia e Sahatit, Berat, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose