Objekte Kulti

Xhamia e Bardhë

Vlerësime 0

Xhamia e Bardhë, e njohur edhe si Ak Mesxhid, është një monument i rëndësishëm i trashëgimisë kulturore në qytetin e Beratit, Shqipëri. Ky objekt arkitektonik është një xhami e rrënuar që ndodhet brenda Kalasë së Beratit, duke sjellë një ndjesi të veçantë historike dhe kulturore për vizitorët dhe banorët e qytetit.

Xhamia e Bardhë është e kategorisë "Arkitekturë" dhe ka marrë statusin e monumentit kulturor më 2 qershor 1961. Kjo datë tregon për rëndësinë e saj historike dhe arkitektonike për autoritetet shqiptare.

Ky objekt është një shembull i arkitekturës së kohës së Osmanëve dhe ka pasuar një periudhë të gjatë përdorimi fetar. Megjithatë, për shkak të rrënimit gradual, Xhamia e Bardhë tani paraqet një strukturë të rrënuar, por me vlera të konsiderueshme historike dhe kulturore.

Me emrin turk "Beyaz Camii" ose Xhamia e Bardhë, ajo ka një ndikim të dukshëm nga arkitektura osmane. Stili i ndërtimit dhe detajet arkitektonikës mund t'i ofrojnë vizitorëve një pamje në historinë e qytetit dhe periudhën e sundimit osman.

Me statusin e monumentit kulturor, Xhamia e Bardhë është shpallur si një trashëgimi e rëndësishme që duhet të ruhet dhe studiuar. Edhe pse e rrënuar, ajo mbetet një dëshmi e periudhës së lashtë të kulturës dhe besimit..

Book your vacations

Adresa

PW5W+924, Berat, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose