Objekte Kulti

Varri i Ismail Qemalit

Vlerësime 0

Varri i Ismail Qemalit është pjesë e trashëgimisë historike dhe kulturore.

Ky varr është ndërtuar nën udhëheqjen e skulptorit të njohur Paskali dhe është pjesë e një projekti monumental për nderimin e themeluesit të shtetit shqiptar, Ismail Qemalit. Paskali, me aftësitë e tij të shquara skulpturale, ka arritur të përfaqësojë me thellësi dhe detaje shembullin e një flamurtari dhe patrioti.

Në ceremoninë e inaugurimit të varrit, që ka ndodhur me 28 Nëntor 1932, ministri i Arsimit, Hil Mosi, ka kryer një akt të rëndësishëm duke e shpallur varrin si monument nacional. Ky akt simbolizon rëndësinë historike dhe kulturore të Ismail Qemalit për kombin shqiptar dhe ndërtimin e shtetit të pavarur.

Figura e Flamurtarit është vendosur në një pozicion thelbësor, duke paraqitur një popull të vetëdijshëm dhe të vendosur për të ruajtur trashëgiminë dhe lirinë. Flamurtari qëndron me kostumin kombëtar, duke përcjellë një krenari kombëtare. Në dorën e tij të djathtë mban flamurin historik, simbol i lirisë dhe pavarësisë së shqiptarëve, ndërsa në dorën tjetër, mban një pushkë, shenjë e përgatitshmërisë për mbrojtjen e atdhenës për gjithë kohën.

Varri i Ismail Qemalit është një monument I vizituar nga shumë qytetarë dhe turistë.

Book your vacations

Adresa

FFCR+H43, Vlorë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose