Objekte Kulti

Shpella e Valit, Tiranë

Vlerësime 0

Shpella e Valit ndodhet në skajin më verilindor të Shëngjergjit. Shpella është një monumentit i natyrës. Hyrja e shpellës ndodhet në rrëzën e shpatit dhe në të humbet përroi i Bizës. Ujërat ndjekin drejtimin lindor dhe dalin në formën e burimit në luginën e lumit të Matit. Vetë shpella brenda në shumicën e kohës është e thatë. Ajo përmbytet nga uji vetëm në stinën e shirave, kur lumi ka shumë prurje. Shpella është me gjatësi prej 250 m, me gjerësi deri në 35 m dhe me lartësi 25m. Ajo mbetet për tu vizituar duke ndjekur rrugën automobilistike: Tiranë-Dajt-Mali me Gropa-Bizë-Val, gjithashtu edhe monumentin tjetër të natyrës, peizazhin karstik të Malit me Gropa.

Book your vacations

Adresa

Shpella e Valit, SH34, Perlat qendër

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose