Objekte Kulti

Ura Jesir Tatzat, Delvinë

Vlerësime 0

Ura Jesir  ndodhet në Kalasë të Delvinës. Ura Jesir është ndërtuar në periudhën e Ali Pashë Tepelenës dhe lidhte më parë dy lagjet më të vjetra të Kalasës. Me një gjatësi prej 28.6 m, me gjerësi 2.45 m dhe hapësirë drite të harkut 12 m.

 Ura është një monument i trashëgimisë kulturore në Vergo. Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar në qershor të vitit 1983. Tipologjia e saj është urë, e ndërtuar në shek.XIX.

Në urë janë bërë punime kryesisht në mirëmbajtjen e saj, në pastrimin nga bimësia e ulët, në restaurimin e çarjeve që janë krijuar dhe plotësim të fugave. Ura Jesir është një vlerë e shtuar në atraksionet natyrore e kulturore të Kalasës, për vetë rëndësinë arkitektonike dhe historike që mbart.

Book your vacations

Adresa

2X75+23M, Kalasë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose