Objekte Kulti

Ura e Kadiut, Përmet

Vlerësime 0

Ura e Kadiut, e ndërtuar në vitin 1700, është një vepër arkitektonike e shquar në zonën e Përmetit. Ky monument i lashtë shpërfaq një vlerë historike dhe kulturore të rëndësishme dhe ka qenë një pjesë thelbësore e infrastrukturës së kësaj zone për shekuj.

Ura e Kadiut është e lartë rreth 7 metra, duke e bërë atë një ndër urat më të larta dhe të njohura në zonën e Përmetit. Gjatësia e kalldrëmit të shtruar rreth 30 metra linearë e bën këtë urë një pjesë të rëndësishme të rrugës tradicionale që lidh Përmetin me Bënjën.

E ndërtuar përmes përdorimit të gurit, Ura e Kadiut ka një kompozim arkitektonik të vecantë që e dallon nga konstrukcionet e tjera të ngjashme. Ndërtimi në brigje shkëmborë dhe perdorimi i gurëve për të krijuar strukturën e urës tregon aftësinë dhe njohuritë e ndërtesës së asaj kohe.

Kjo urë ka qënë e domosdoshme për komunitetin lokal, shërbeu si një rrugë e vetme e lidhjes me Bënjën dhe zonën përreth.

Ky monument jo vetëm që ka një vlerë historike dhe arkitektonike, por gjithashtu është një dëshmi e pasurisë kulturore dhe historike të zonës së Përmetit në shekuj.

Book your vacations

Adresa

6CVJ+QX4, Ogdunan, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose