Objekte Kulti

Uji i Ftohtë

Vlerësime 0

"Uji i Ftohtë" është një zonë turistike e mbështetur nga një burim natyror-shkëmbor i ujit, i cili rrjedh gjithmonë i ftohtë dhe i pastër. Kjo zonë turistike, e cila ndodhet 8 km në jug të qytetit të Tepelenës, ka marrë emrin e saj nga kjo karakteristikë e veçantë e ujit të ftohtë që rrjedh nga burimet natyrore të shkëmbinjve.

Hidromonumenti ndodhet në të djathtë të rrugës automobilistike kombëtare Tepelenë-Gjirokastër, pak pas degezimit për në Përmet. Burimi i ujit del në pjesën e sipërme të shpatit të majtë të lugines së Drinosit, duke u krijuar një kontakt mes shkëmbinjve të gjelbër-gëlqerorë dhe atyre flishorë. Ujerat e reshjeve atmosferike nga malesia e Kurveleshit depërtojnë në thellësi të shkëmbinjve gëlqerorë dhe furnizojnë këtë burim me ujë. Kjo zonë është e mbjellë me bimësi natyrore të dushkut dhe shkurreve, duke krijuar një peizazh tërheqës.

Përreth lugines, drurët e rrepeve janë të rritur, duke e bërë ambientin shumë të bukur dhe të favorshëm për turistët. Vendodhja e tij pranë rrugës automobilistike Tepelenë-Gjirokastër dhe infrastruktura e bën këtë zonë lehtësisht të arritshme dhe të frekuentueshme nga banorët vendas dhe turistët. Zona ka vlera shkencore, duke përfshirë studimin hidrologjik dhe gjeomorfologjik, si dhe vlera estetike dhe turistike, duke ofruar një përjetim mbresëlënës për ata që e vizitojnë.

Book your vacations

Adresa

7327+4W5, Luzat, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose