Objekte Kulti

Teqja e Sheh Dyrrit, Tiranë

Vlerësime 0

Teqja e Sheh Dyrrit është një monument i trashëgimisë kulturore në Tiranë, i llojit "Arkitekturë", i miratuar në janar të vitit 1963. Tipologjia e saj është faltore, e ndërtuar në shek.XVIII-XIX.
Kjo teqe i është nënshtruar dy herë rindërtime: të parin në vitin 1964 dhe të dytën 20 vjet më pas më 1984. Teqja e Sheh Dyrrit është kryeqendra e Tarikatit Kadri të Shqipërisë e cila u rihap në shtator të vitit 1991, pas një heshtje prej afërsisht 30 vjetësh, mbyllur me forcë nga regjimi komunist.

Book your vacations

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose