Objekte Kulti

Teqeja e Borshit

Vlerësime 5

Mekami, Teqeja e Borshit. "Vëndi i mirë", e quajnë banorët e vjetër dhe të rinj të fshatit. Teqeja ndodhet mbi burimin e ujit të mirë në fshatin e vjetër të Borshit, sipas gojëdhënave teqeja është ndërtuar rreth viteve 1850-1860( nuk ka datë të saktë). Vitet 1850-1860 kur thuhet se është ndërtuar teqeja i përshtaten moshës së mesme të një burri të mençur, banori të fshatit, patriot, të kamur dhe besimtar, Hasan Qurdedi, i cili e ka ndërtuar me kursimet e tij për tja dhuruar fshatit. Theksojmë se banorët e borshit i përkasin besimit fetar, Bektashjan.

Book your vacations

Adresa

Fterrë, Lukovë, Bashkia Himarë

Vlerësime

5
Bociandrea063
Andrea Boçi
2023-11-08

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose