Objekte Kulti

Shpella e Akulli, Muhur

Vlerësime 0

Shpella e Akullit, e njohur edhe si Bulaç, është një pasuri natyrore e veçantë që gjendet në afërsi të fshatit Muhur, me një lartësi prej 1000 metra mbi nivelin e detit. Kjo shpellë karstike formohet në gëlqerorët e triasit të sipërmë dhe jura e poshtëmë, duke sjellë një ambient të pasur me formacione gjeologjike të rralla dhe të bukura.

Shpella ende nuk është eksploruar plotësisht, duke i dhënë një mister dhe një potencial të veçantë për hulumtim dhe zbulim. Pjesa e njohur e shpellës është e gjatë rreth 50 metra, e gjerë deri në 3 metra dhe e lartë 2 metra.

Shpella e Akullit ka vlera shkencore të rëndësishme, duke përfshirë studimin e formave gjeologjike dhe gjeomorfologjike të këtij ambienti të pazakontë. Ky vend ofron një perspektivë të rëndësishme për të kuptuar proceset natyrore që kanë ndodhur në këtë zonë dhe formimin e shpellave karstike.

Vizitorët kanë mundësinë të shijojnë bukurinë e konkrecioneve dhe të eksplorojnë thellësitë e kësaj shpelle duke ndjekur rrugën rurale qyteti i Peshkopisë – Bellovë – monumenti. Ky udhëtim ofron një mundësi të mrekullueshme për të njohur natyrën dhe historinë e këtij vendi të pazakontë në zemër të natyrës së bukur të Shqipërisë.

Book your vacations

Adresa

79GF+W3F, Librazhd, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose