Objekte Kulti

Rrënojat e Kishës së Shën Mëhillit, Kostar

Vlerësime 0

Rrënojat e Kishës së Shën Mëhillit ndodhen në Kostar të Finiqit. Kisha është një monument i trashëgimisë kulturore i llojit "Arkitekturë", i miratuar në nëntor të vitit 2014. Mendohet se kisha është ndërtim i shek.XII-XIII.

Kisha po i nënshtrohet restaurimit, kryesisht në konsolidimin e muraturës së rrënojave të kishës, e kalldrëmit, restaurim in e elementeve dekorativ në muraturë dhe mirëmbajtjen e objektit.  Kisha e Shën Mëhillit nga pikëpamja arkitektonike është një kapelë e vogël njënefshe, në formën drejtëkëndore. Muret saj e ruajnë lartësinë e dikurshme dhe me absidën e vogël në dalje nga jashtë.

Book your vacations

Adresa

Kostar, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose