Objekte Kulti

Rrënojat e Banesës të Odhise Kasnecit, Vlorë

Vlerësime 0

Rrënojat e Banesës të Odhise Kasnecit është një monument i trashëgimisë kulturore në Vuno, Vlorë. Shtëpitë e fisit Kasneci, konsideroheshin si më të përshtatshmet për të pritur artistët, të huajt që vizitonin këto anë.

Lord Bajroni u ndal këtu dhe u mahnit. Po, njëlloj edhe Eduard Lear, piktori dhe shkrimtari që shkroi e pikturoi gjatë për këtë vend, vepra që sot ruhen në Universitetin e Harvardit.                                                                                                                                                         

 Ai shprehej: “U surprizova prej ndërtesave në Vuno, si ajo e Kasnecëve që vizitova. Të japin ndjesinë e pallateve veneciane si dhe ndërtesave të tjera të ngjashme në zonat rurale në Itali".

Book your vacations

Adresa

4MRV+6Q9, Vuno, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose