Objekte Kulti

Manastiri i Shën Dhimitrit, Qeparo

Vlerësime 0

Manastiri i Shën Dhimitrit, ndodhet në fshatin e poshtëm të Qeparoit. Manastiri është ndërtuar rreth viteve 1730, së bashku me kishën me të njëjtin emër.  

Kisha është ndërtuar brenda një ansambli ku ndodhet edhe ndërtesa e shkollës dhe e personelit të kishës. Ikonostasi prej druri, me figura engjëjsh dhe gjethe akanthi të kishës përbëjnë një pasuri kulturore të gjithë fshatit.

 

Book your vacations

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose