Objekte Kulti

Pazari i Krujës

Vlerësime 0

Pazari i Krujës, i njohur edhe si Pazari i Derexhikut, është një qendër tregtare tradicionale e cila shtrihet në të dy anët e rrugës me kalldrëm që drejton drejt kalasë së Krujës, duke shërbyer si një qendër e rëndësishme tregtare dhe një vend i pasur me histori. Ky treg ka një rëndësi të veçantë historike dhe kulturore, pasi ka funksionuar që prej kohës së Gjergj Kastriot Skënderbeut në shekullin e XV.

Në periudhën e Skënderbeut, dyqanet e tij shtriheshin deri pranë hyrjes së kalasë, tregtuesit vendas dhe vizitorët blenin dhe shisnin produkte në këtë zonë. Ky pazar është  i njohur edhe si Pazari i Derexhikut nga vendasit. Dyqanet e këtij pazari karakterizohen nga arkitektura tradicionale, me mure, tavan, dhe qepena prej druri.

Sot, Pazari i Krujës është një destinacion turistik i rëndësishëm dhe një vend ku turistët kanë mundësi të shijojnë atmosferën e një tregu të lashtë, me produkte artizanale dhe artikuj unikë. Në dyqanet e tij, vizitorët mund të gjejnë dhe të blejnë artikuj të ndryshëm të artizanatit, duke përfshirë punime në argjend, bakër, alabastër, qëndisje, bizhuteri, filigrame, qylyma etj.

Pazari i Krujës ka një rëndësi të veçantë për kulturën dhe historinë lokale. Ai ka rezistuar gjatë sundimit otoman për 500 vjet dhe është restauruar në kuadër të shënimit të 500 vjetorit të lindjes së Skënderbeut. Për turistët, ky pazar ofron një eksperiencë autentike dhe një hapje në historinë dhe traditat e kësaj zone të bukur.

Book your vacations

Adresa

GQ5V+PWC, Rruga Pazari Vjeter, Krujë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose