Objekte Kulti

Manastiri i Kamenës

Vlerësime 0

Manastiri Kamenës ndodhet 2 km në lindje të Delvinës, mes gjelbërimit dhe bujarisë së natyrës, e cila ofron një pamje piktoreske. Manastiri Mesjetar i Kamenës është një aset kulturor, i ndërtuar nga banorët e zonës në vitin 630.

Ai është përfshirë në Perandorinë Bizantine të rindërtuar, nën pushtetin e së cilës në këtë trevë u ngritën edhe disa manastire që administroheshin drejtpërdrejt nga patriarku i Kostandinopojës. Pak përtej manastirit, poshtë një shtrati të thatë lumi, ka një burim uji të freskët dhe gjithashtu një zonë të shkëlqyeshme me hije për të shijuar një piknik, një sugjerim ideal për tu vizituar.

Book your vacations

Adresa

SH78, Delvinë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose