Objekte Kulti

Kulla e Ngujimit

Vlerësime 0

Kulla e Ngujimit, e ndërtuar në Theth, Dukagjin, është një kullë tipike e kësaj zone dhe mbart një histori të thellë sociale dhe kulturore. Kjo fortesë ka qenë një pjesë e rëndësishme e jetës së fshatit, duke shërbyer si vend i mbylljes për familjet që ishin përfshirë në gjakmarrje.
Kulla është vendosur në fund të fshatit Theth dhe ka shërbyer si banesë dhe vend mbylljeje për meshkujt mbi moshën 14 vjeç, të cilët ishin të përfshirë në konflikte gjakmarrjeje. Ky sistem i mbylljes kishte për qëllim të mbrojë jetën e tyre nga hakmarrjet e mundshme, duke i vendosur ata nën mbrojtje të kullës. Vetëm gratë e shtëpisë kishin lirinë të dilnin dhe të punonin në tokën para kullës, ndërsa meshkujt mbeteshin të mbyllur brenda për të shmangur rreziqet.
Kulla e Ngujimit ka një arkitekturë të veçantë dhe është ndërtuar prej 388 vitesh. Ajo është e ndarë në tre kate, ku dy katet e shtëpisë kanë një dysheme të vjetër druri, treguar me pasionin dhe aftësinë e banorëve lokalë për ndërtimin e strukturave të qëndrueshme dhe të fuqishme. Ky objekt ka mbijetuar nëpër shekuj dhe sot është një atraksion turistik i vizitueshëm.
Në kohën moderne, kulla është hapur për turistët dhe vizitorët që duan të njohin më shumë për historinë, kulturën dhe trashëgiminë e kësaj zone. Vendndodhja e saj në jug të fshatit Theth dhe afer lumit të Shalës e bën të përshtatshme për ata që eksplorojnë natyrën dhe historinë e kësaj zone të mrekullueshme. Një vizitë në Kullën e Ngujimit sjell një eksperiencë unike dhe një udhëtim në kohën kur gjakmarrja dhe traditat e lashta kishin një ndikim të thellë në jetën e këtij fshati.

Book your vacations

Adresa

Curraj i Eperm Curraj I Eperm, Lekbibaj, Tropoje 8001, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose