Objekte Kulti

Kisha Ortodokse "Shën Gjergji", Kuqan

Vlerësime 0

Kisha Ortodokse "Shën Gjergji" në Kuqan, Elbasan, është një objekt kulturor dhe fetar i rëndësishëm në Shqipëri. E ndërtuar në stilin klasik ortodoks, kjo kishë shquhet për arkitekturën e saj të veçantë dhe pamjen e bukur jashtë. Historia e saj fillon në shekullin e 17-të dhe ka kaluar shumë transformime dhe rindërtime nëpër shekuj.

Kisha ka qenë qendër e rëndësishme fetare për besimtarët ortodoksë dhe ka luajtur rol të rëndësishëm në jetën e komunitetit të saj. Përballë diktaturës komuniste, përjetoi ndryshime, por pas rënies së regjimit u rindërtua  për të kthyer rolin e saj si vend i kultit dhe adhurimit. Sot, kisha është një pikë tërheqëse për besimtarët dhe turistët që dëshirojnë të njohin më shumë për historinë dhe kulturën ortodokse në Shqipëri.

Book your vacations

Adresa

Kuqan, Shirgjan, Elbasan Municipality

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose