Objekte Kulti

Kisha e Shën Thanasit , Pecë

Vlerësime 0

Kisha e Shën Thanasit është një monument i trashëgimisë kulturore në Pecë, të Delvinës. Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar në maj të vitit 1970. Mendohet se është kisha më e vjetër e fshatit, e ndërtuar rreth vitit 1525.

Ajo përbëhet nga sanktuari me dy porta, nga narteksi dhe naosi. Dimensionet e brendshme të saj janë, 5.80 m x 3.50 m. Sikundër shtëpitë e atëhershme të fshatit edhe çatia e kishës është ndërtuar me gurë të sjellura nga damarët e Dropullit ndërsa afreskët janë bërë nga Ilia Logoviti. Ndërmjet shumë shënjtorësh ekziston dhe ikona e Shën Therinosë, i cili ishte martirizuar në Butrint, në shek.IV pas Krishtit.

Book your vacations

Adresa

Pecë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose