Objekte Kulti

Kisha e Shën Stefanit, Dhërmi

Vlerësime 0

Kisha e Shën Stefanit gjendet në afërsi të plazhit të Dhërmiut. Është një kishë kapelë e rindërtuar në shek XVIII-XIX mbi rrënojat e një kishe që i përkiste shek.XI-XII, gjurmë të së cilës i ruan akoma. Në këtë kishë ruhen vlera të artit kishtar të vendit tonë. Aty ruhen pikturat e reja murale te punuara ne shek. XVIII, edhe piktuara te punuara në kishën e vjetër në shek XI-XII.

Në një mbishkrim, që gjendet ne ikonostasin e saj shkruhej: “U pikturua me dorën e Mihalit dhe të Konstandinit nga eparkia e shenjtit te Vellasë”.

Kisha është Monument i Trashëimisë Kulturore nën mbrojtje.

Book your vacations

Adresa

4JVP+QF6, Dhërmi, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose