Objekte kulti

Kisha e Shën Premtes Lukovë

Vlerësime 0

Një kishë për t’u vizituar në Lukovë, një fshat i bukur bregdetar, 20 kilometra nga Saranda, është kisha Shën e Premte.

Kisha daton prej vitit 1600 dhe ndodhet në faqen e një kodre me pamje nga deti i bukur Jon. Kisha ka gjashtë kolona, ​​të veshura me harqe.

Dikur kisha Shën e Premte Lukovë kishte një kambanë, e cila ishte dhuruar nga mbreti i Napolit në vitin 1695, por u zhduk në vitin 1967, gjatë shkatërrimit masiv të kishave dhe xhamive që u bënë nën regjimin e Enver Hoxhës.

Adresa

XWV5+GW8, Lukovë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose