Objekte Kulti

Kisha e Shën Mërisë së Athalit, Himarë

Vlerësime 0

Kisha e Shën Mërisë së Athalit në Himarë, është kishë me vlera unikale dhe që nga viti 1963 ajo mban statusin 'Monument Kulture'.

Ajo është e tipit bazilikat dhe ndodhet në krye të kodrës Xhumba, ku janë edhe rrënojat antike të saj.

Kisha u rindërtua më 10 prill të vitit 1975 në kohën e peshkopit të Himarës e Delvinës Joaniqit, me bazilikë trenefshe e qemer, me përmasa 11.8 x 6.6 m.

Përvit aty zhvillohet edhe tradita e bukur festive, në ditën e bekuar më 15 gusht. Mbi 300 besimtarë mblidhen e gëzojnë në ritet e kësaj dite të shenjtë.

Book your vacations

Adresa

4P3W+6C2, Himarë 9425, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose