Objekte Kulti

Kisha e Shën Mëhillit, Voskopojë

Vlerësime 0

Kisha e Shën Mëhillit është një monument i trashëgimisë kulturore në Voskopojë, të Korçës. Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar në mars të vitit 1948 dhe në shtator të vitit 1971. Ndërtimi i saj mbaroi rreth vitit 1722. Ajo është kishë e tipit bazilikal trenefesh, me dimensione 33 x 15 x 9 m dhe e mbështetur në dy kolona.

Kolonat janë të lidhura midis tyre me harqe në të dy drejtimet, të cilat e ndajnë hapësirën me naosin, në dy nefe anësore. Në të gjitha nefet krijohen bërthamat, mbulesat e të cilave janë kupola.

Kupolat kanë ndryshime në planimetrinë e tyre dhe absida në pjesën lindore del jashtë, etrajtuar me pilastra. Ndërsa narteksi ndodhet në pjesën perëndimore, i mbështetur në
kolona guri me harqe dhe kupola, por në dallim nga naosi nuk ka nefe dhe të gjitha mbulesat janë kupola me brinjë katrore në nivel për nga lartësia.

Book your vacations

Adresa

JHHP+MR2, Voskopojë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose