Objekte Kulti

Kisha e Shën Kozmait, Himarë

Vlerësime 0

Kisha e Shën Kozmait në Himarë është ndërtuar në vendin ku ligjëroi Kozmai i Etolisë në Shek. XVIII. Këtë e vërteton dhe mbishkrimi i gjendur në një nga gurët e kishës në të cilin shkruhet data 10 janar 1796.

Ajo u shkatërrua nga regjimi komunist rreth viteve 1960 dhe më vonë u rindërtua pas vitit 1990, vetëm disa metra larg nga kisha e vjetër.  

Ajo është një kishëz e vogël e vizituar shpesh nga turistët për shkak të vendodhjes së saj buzë rrugës kryesore.

Book your vacations

Adresa

4P9J+VRW, SH8, Himarë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose