Objekte Kulti

Kisha e Shën Kostandinit, Bradvicë

Vlerësime 0

Kisha e Shën Kostandinit dhe Elenës ndodhet në fshatin Bradvicë të Devollit, në lartësinë rreth 1500 m. Kisha rrethohet nga një pyll i dendur, i cili është ruajtur nga vetë banorët e zonës.

Çdo vit, në datën 3 qershor besimtarët Ortodoksë kremtojnë Shën Kostandinin dhe Elenën.

Kjo ditë kthehet në festë, në kishën që mban edhe emrin e dy shenjtorëve.

Pelegrinë të shumtë vijnë për të kryer ritet fetare dhe më pas, kalojnë disa orë në natyrën e mrekullueshme përreth.

Është kthyer në ritual edhe pjekja e mishit në hell, ku festohet e ngrihet dolli për familjen e shoqërinë, pa harruar edhe tingujt e bukur të kitarës.

Book your vacations

Adresa

Bradvicë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose