Objekte Kulti

Kisha e Shën Kollit, Pilur

Vlerësime 0

Kisha e Shën Kollit ndodhet në fshatin Pilur, shumë afër rrugës kryesore. Rreth 1.8 km larg saj, ndodhet edhe Manastiri i Athaliotisës.

Kjo kishë i dedikohet Shën Nikollës i cili njihej ndryshe si Nikolla i Barit në periudhën e "Perandorisë Romake". Peshkopi i hershëm Kristian ishte me origjinë greke. Ai mbetet një nga shenjtorët më të dashur të krishterëve si në Lindje ashtu edhe në Perëndim.

Kishat që i janë kushtuar Shën Nikollit, janë të panumërta. Shumë vende e besimtarë kanë marrë emrin e tij si: Nikolla, Nikolaus, Klaus, Niko, Nikolin, Nikolina, Koli etj. Në përkujtim të tij janë hartuar plot himne dhe shërbesa kishtare.

Shenjtori përmendet në çdo "Liturgji Hyjnore" e përkujtohet nga Kisha Ortodokse si dhe ajo Romano-Katolike çdo datë 6 dhjetor.

Book your vacations

Adresa

4QHG+G5C, Pilur, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose