Objekte Kulti

Kisha e Shën Kollit, Dhuvjan

Vlerësime 0

Kisha e Shën Kollit, e njohur ndryshe si Kisha e Dhuvjanit në Gjirokastër, është një monument i rëndësishëm i periudhës së Mesjetës. Ndërtuar me gurë të përpunuar me kujdes, shfaq shembullin e arkitekturës mesjetare. Fasada e saj është e pasur me detaje interesante, duke përfshirë portën, dritaret dhe ornamente të veçanta. Në ambjentet e brendshme përmbajë muralje dhe ikonografi mesjetare.

Pamvaresisht ndryshimeve dhe restaurimeve të kohës, kisha vazhdon të ruajë vlerat arkitektonike dhe historike. Trashëgimia e saj kontribuon në pasurimin e kulturës shqiptare dhe për të ruajtur këtë monument, është e rëndësishme të kujdeset për mirëmbajtjen dhe mbikëqyrjen e tij.

Book your vacations

Adresa

X5VW+XCG, Dhuvjan, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose