Objekte Kulti

Kisha e Shën Ilisë, Drimadhes

Vlerësime 0

Kisha e Shën Ilisë ndodhet rreth 1.5 km larg plazhit të Drimadhes, ngjitur me rrugën kryesore dhe shumë afër fshatit të Gjilekës. Shën Ilia i Enës, i lindur në Enna të Selanikut më 17.08.903, nderohet si shenjtor nga kisha Katolike dhe kisha Ortodokse.

Elias njihet gjithashtu, si Shën Ilia i riu (junior), për ta dalluar atë nga profeti biblik Elia. Ai jetoi një jetë shumë aventureske, gjatë shek IX dhe ishte protagonist i bëmave të përsëritura. Kisha është funksionale për të gjitha ceremonitë fetare, që zhvillojnë besimtarët e fshatit e jo vetëm.

Book your vacations

Adresa

Kalami Street, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose