Objekte Kulti

Kisha e Shën Harallambit, Dhërmi

Vlerësime 0

Kisha e Shën Harrallambit ndodhet në Dhërmi, anës rrugës që vjen nga Llogaraja për në Himarë. Kisha është ndërtuar për nder të Shën Harrallambit, nga e cila merr edhe emrin. Shën Harallambi ishte një prift i devotshëm kristian nga Magnesia e Azisë së Vogël.

Si pasojë e besimit fetar dhe rolit që luajti në përhapjen e fesë kristiane, ai u torturua dhe u ekzekutua nga autoritetet e asaj periudhe. Ai u shpall shenjtor shumë vite pas vdekjes, për heroizmin e tij. Kisha është funksionale gjatë Pashkëve dhe për të gjitha ceremonitë fetare që zhvillojnë besimtarët e shumtë orthodoks.

Book your vacations

Adresa

5J3Q+R5H, Dhërmi, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose