Objekte Kulti

Kisha e Shën e Premtes, Balldre

Vlerësime 0

Kisha e Shën e Premtes në fshatin Balldre është një perlë arkitektonike e vendosur mbi një kodër shkëmbore të një vendbanimi mesjetar. Ndërtimi i saj, i kryer me përkushtim, shënon rolin fetar të komunitetit dhe trashëgiminë kulturore në luginën e lumit Drin.

Fshati Balldren ka rrënjë të thella historike që datojnë që nga mesjeta, me popullsi të ardhur nga alpet e veriut, siç janë Kelmendi. Restaurimi i kishës, i datuar rreth vitit 1462, konfirmohet nga një mbishkrim në Apsidën e jashtme.

Arkitektura e kishës shfaq një përzierje të stilit Gotik me elemente mesjetare. Kjo kishë është jo vetëm një vend adhurimi për besimtarët, por edhe një dëshmi e rëndësishme e trashëgimisë kulturore dhe fetare në Shqipëri. Me një histori të pasur dhe një arkitekturë tërheqëse, ajo është një destinacion i rëndësishëm për vizitorët dhe studiuesit e kulturës dhe historisë së këtij vendi.

Ndodhet 5 km nga qyteti i Lezhës dhe vetëm 300 metra nga rruga Balldre – Shkodër. Shkohet me makinë.

Book your vacations

Adresa

RJ9R+943, SH1, New Balldren 4504, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose