Objekte Kulti

Kisha e Re e Shën Ilias

Vlerësime 0

Kisha e Re e Shën Ilias ndodhet 3.5 km larg fshatit Ilias dhe rreth 1km larg fshatit të Dhërmiut. Ajo është një kishë që i dedikohet Shën Iliasit të Enës lindur në Enna të Selanikut më 17 gusht 903. Ai nderohet si shenjtor nga Kishat Katolike dhe Ortodokse. Elias njihet gjithashtu si Shën Ilia i Riu, ose Junior, për ta dalluar atë nga profeti biblik Elia.

Kisha kremton ditën e shenjtit çdo 17 gusht.

Book your vacations

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose