Objekte Kulti

Kisha e Kuvendit të Manastirit të Rubikut

Vlerësime 0

Kisha e Kuvendit të Manastirit të Rubikut, e njohur edhe si Kisha e t'Shëlbuemit, është një monument i rëndësishëm i trashëgimisë kulturore, i vendosur në qarkun e Lezhës. Ky monument i llojit "Arkitekture”. Kisha ka një histori të gjatë, duke filluar që nga viti 1166.

Kisha e Manastirit të Rubikut është një strukturë e shquar për arkitekturën e saj dhe konsiderohet si një shembull i stilit normandin. Ajo ka një orientim të veçantë, duke u përqëndruar nga lindja (absida) në drejtim të perëndimit (hyrja kryesore).  

Kisha është një ndërtesë e funksionuar që ka shërbyer për besimtarët përgjatë kohës. Planimetria e saj është e formuar në një strukturë kryqi, një karakteristikë e zakonshme në arkitekturën e kishave mesjetare. Lartësia maksimale e kishës arrin në 13.86 metra, duke e bërë një ndërtesë impresive dhe e shquar në pejzazhin arkitektonik.

Kisha e Kuvendit të Manastirit të Rubikut është një dëshmi e pasur e periudhës mesjetare në këtë rajon dhe vlerësohet për trashëgiminë e saj kulturore dhe arkitektonike.

Book your vacations

Adresa

QQ8J+37H, Rruga Kisha e Shëlbeumit, Rubik, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose