Objekte Kulti

Kisha e Evanglismos e Virgjëreshës Mari, Dhërmi

Vlerësime 0

Kisha e Shën Marisë ndodhet brenda Manastirit të Panaisë dhe i takon shek.XIII - XIV.  Manastiri shquhet për arkitektonikën e tij dhe me bardhësinë që e karakterizon, në krye të fshatit.

Kisha është e tipit bazilikat me një kupolë. Afresket e saj janë mjaft interesante, të dizenjuara nga Kryepeshkopi i Himarës dhe Delvinës Joani, në vitin 1781.

Book your vacations

Adresa

5J3R+H44, Dhërmi, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose