Objekte Kulti

Tyrbja e Kapllan Pashës, Tiranë

Vlerësime 0

Tyrbja e Kapllan Pashës është një monument i trashëgimisë kulturore, në Tiranë. Tipologjia e saj është varr monumental, i ndërtuar më 1820-1830 në shek.XIX. Ajo është një tyrbe e hapur, pa çati dhe pa kube. Ka formë tetëkëndëshi, mjaft interesant për kolonat monolitike, për kapitelet e stilizuara korintike dhe për tetë harqet e dekoruara me nga një gjethe akanthi të stilizuar në reliev.
Tyrbja është ndërtuar për të shënjuar vendvarrimin e kajmekamit të Tiranës, Kapllan pashë Toptanit, i cili ndërroi jetë më 1819. Dikur ajo qëndronte përballë tyrbes së Sylejman Pashë Bargjini dhe Xhamisë së Vjetër ndërsa sot është përballë monumentit të luftëtarit të panjohur.

Book your vacations

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose