Objekte Kulti

Kanioni i Langaricës

Vlerësime 0

Kanioni i Langaricës, një nga degët më të mëdha që ushqejnë zonën burimore të lumit Vjosë në Shqipëri, shpalos një peizazh të mahnitshëm dhe një pasuri natyrore të pazakontë. Gjendet në jug të qytetit të Përmetit, mbi fshatin Stërmbec, duke krijuar një shteg të fshehur midis pyjeve dhe maleve të Dangëllisë dhe Shqerisë.

Rruga drejt këtij vendi të shenjtëruar devijon nga rruga nacionale Përmet-Korçë, vetëm 200-300 metra para qendrës së komunës në Petran. Burimet termale janë gjithashtu të afërta, e bëjnë këtë zonë tërheqëse për turistët dhe aventurierët që dëshirojnë të eksplorojnë bukurinë natyrore dhe pasurinë e ujërave të kësaj zone.

Lumi i Langaricës shtron rrugën e tij me fuqi nëpër një kanion spektakolar shkëmbor. Ky kanion është një vepër arti natyrore, e fshehur mes pyjeve dhe maleve, duke krijuar një pamje të mrekullueshme. Padyshim, për vendasit, ky lumë është një thesar i quajtur "lumi i bekuar."

Peizazhi natyror i lumit Langaricë shndërrohet në një pamje të piktoreskët gjatë katër stinëve të vitit. Nga pranvera me gjelbërimin dhe lulëzimin e pyjeve deri në verë me diellin e ngrohtë që ndriçon kanionin, nga ngjyrat e mahnitshme të vjeshtës deri te peizazhi i ftohtë dhe mistik i dimrit, kjo zonë ofron një shou natyror të ndryshueshëm dhe të bukur në çdo kohë të vitit.

Në dimër, ku shihet një mbushje misterioze e lumit, kanioni mbetet një destinacion i veçantë. Muret e shkëmbit të kanionit, të rrethuara nga uji i ftohtë, shpërfaqin një pamje të pazakontë dhe të bukur, duke e bërë këtë destinacion tërheqës për të eksploruar natyrën dhe për të gëzuar pamjen e jashtëzakonshme të këtij vendi të shenjtëruar nga uji dhe natyra.

Top of Form

 

Book your vacations

Adresa

Kanioni i Lengarices, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose