Objekte Kulti

Manastiri i Shën Stavridhit, Ilias

Vlerësime 0

Manastiri i Stavridhit ose sic quhet ndryshe "Burimi Jetëdhënës" ndodhet pranë fshatit Ilias, anash një rrugë të pa asfaltuar brënda fshatit.

Ky manastir i kushtohet Theotoqit dhe është ndërtuar në shek.XIV, mbi faltoren e lashtë të perëndisë Zeus dhe Artemisit, perendeshës së gjuetisë.

Festa e datës 15 gusht është kthyer tashmë në traditë për të gjithë zonën e cila përkon edhe me ditën e Shën Marisë. Vetë historia e legjendës të ujit dhe ikonës, që shërbyen si fillesat e këtij manastiri 700 vjet më parë, për të gjithë vizitorët të kthen dëshirën, për ta riparë këtë vend unik.

Book your vacations

Adresa

Unnamed Road, Ilias, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose