Objekte Kulti

Hani i Elbasanit, Korçë

Vlerësime 0

Hani i Elbasanit është një monument i trashëgimisë kulturore në Korçë. Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar në qershor të vitit 1973. Tipologjia e tij është han, i ndërtuar rreth shek.XIX.

Hani është një ndërtesë dy katëshe, me lartësi rreth 7 m. Në të ndodhet një oborr nga ku shpaloset ballkonada e hanit. Ballkoni i katit të dytë përbëhet nga shumë kollona dhe parmakë druri. Ndërsa në katin e sipërm janë odat e fjetjes.

Book your vacations

Adresa

Pazari i Vjetër, Korçë 7000, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose