Objekte Kulti

Guri i Pishkashit

Vlerësime 0

Guri i Pishkashit është një pikë interesante dhe një trashëgimi e veçantë e natyrës dhe historisë në zonën e Librazhdit, Përrenjasit dhe Skurës. Ky monument natyror është një pllakë e madhe gëlqerësh të kretakut, e vendosur mbi shkëmbinj në skajin juglindor të Librazhdit, pranë fshatit Pishkash, nën hijen e malit të Skurës.

Guri i Pishkashit ka një formë pak a shumë të rrumbullakët dhe ngrihet në një pozicion lart mbi terrenin përreth. Pamja që ofron nga Qafa e Thanës është madhështore dhe piktoreske, duke zotëruar një panoramë të mrekullueshme . Sipas gojëdhënave dhe traditës popullore, kjo pllakë e madhe gëlqerësh ka një histori interesante lidhur me heroizmin e Skënderbeut. Thuhet se Skënderbeu ka ngrënë drekë së bashku me ushtarët e tij mbi këtë pllakë, pas një nga betejat e tij të shumta të kurorëzuara me fitore. Emërtime të ngjashme të gurit gjenden edhe në vende të tjera të Shqipërisë, si Kostenja, Skura dhe zonat përreth.

Ky gurë është më shumë se një thjesht pikë orientimi; ai është një dëshmi e ngjarjeve historike dhe trashëgimisë kulturore të kësaj zone. Pamja panoramike dhe legjendat e lidhura me këtë gurë e bëjnë atë një destinacion tërheqës për ata që duan të shijojnë bukurinë natyrore dhe të njihen me historinë dhe kulturën e zonës së Librazhdit dhe Përrenjasit.

 

Book your vacations

Adresa

58X5+49, Librazhd, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose