Objekte Kulti

Gryka e Këlcyrës

Vlerësime 0

Gryka e Këlcyrës, e njohur edhe si Fauces Antigonenses në kohët e moçme, është një destinacion natyror me pamje të mrekullueshme në qytetin e Këlcyrës. Kjo grykë, e njohur për dimensionet e saj impresionuese, përshkruhet si një hapësirë e veçantë dhe frymëzuese për turistët që dëshirojnë të shijojnë bukurinë natyrore dhe qetësinë që ofron.

Gryka e Këlcyrës shtrihet në një gjatësi prej 13 kilometrash dhe ka një thellësi prej 1000 metrash. Ky peizazh shfaqet si një kompozim natyror i përbërë nga një masiv i gjelbër pemësh që rrethon burimet ujore malore. Burimet e ujit derdhen në lumin Vjosë duke formuar ujëvara, duke krijuar një harmoni të bukur midis bimësisë barishtore, drurëve pyjorë dhe bimësise higro-hidrofile që gjendet pranë burimeve ujore të lumit Vjosë.

Lugina e Grykës së Këlcyrës ofron një peizazh të shkëlqyer, ku natyra zhvillohet në mënyrë të pashembullt. Gjatësia e grykës prej 13 kilometrash dhe gjerësia 1-1.5 kilometra tregon shtrirjen e kësaj vepre natyrore. Rreth 3 kilometra larg qytetit të Këlcyrës gjenden "Rrepet e Grykës", një objekt turistik i cili shërben si pikë qendrore për vizitorët.

Në këtë zonë, veçanërisht përgjatë Grykës së Këlcyrës, gjendet burimi ujor i njohur si "Ujët e Zi", i cili ruan kaltërsinë e tij edhe kur përzihet me ujërat e lumit Vjosë. Ky burim ujor shton vlerën mjedisore të kësaj zone duke ofruar një mjedis të pasur dhe të pa zëvendësueshëm për bimësi dhe faunë të shumëllojshme.

 

Book your vacations

Adresa

Këlcyrë Gorge, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose