Objekte Kulti

Kisha e Shën Mërisë, Leskovik

Vlerësime 0

Kisha e Shën Mërisë ndodhet në Leskovik, Kolonjë. Kisha është një monument i trashëgimisë kulturore dhe njihet për vlerat e rralla etnokulturore dhe arkitekturore.

Ajo u ndërtua rreth vitit 1830 nga komuniteti i krishterë mbi themelet e një kishe më të vjetër. Kisha është e ndërtuar me gurë të gdhendur nga mjeshtrit dibranë, një ndërtesë e stilit të vonë bizantin. Brenda mureve të kalasë janë ndërtuar tunele me skema specifike për shërbime të rëndësishme. Kisha ka katakombe ku ishin vendosur trupat e të vdekurve, si dhe kanale të brendshme të drejtuara drejt pjesës së poshtme të qytetit jashtë në malet.

Book your vacations

Adresa

Unnamed Road, Leskovik, 5H2W+G34, Leskovik, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose