Objekte Kulti

Tyrbja e Nuses, Mullet

Vlerësime 0

Tyrbja e Nuses ndodhet në fshatin mullet, pranë Kishës së Maxharës. Tyrbja është një monument i trashëgimisë kulturore në Mullet, Petrelë. Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar në janar të vitit 1977. Tipologjia e saj është varr monumental, e ndërtuar në shek.XVII. Monumenti në mullet mban një legjendë, sipas së cilës: Tyrbja është ndërtuar në kujtim të nuses së re që mbeti e vrarë ditën e martesës, gjatë përpjekjeve me armë të dy grupe dasmorësh, të cilat u kryqëzuan rastësisht në hyrje të fshatit. Duke u nisur nga teknika e ndërtimit dhe nga funksioni i ngjashëm me varret e periudhës osmane, themi se ai mund ti përkasë shek.XV dhe fillimit të shek.XVI.

Book your vacations

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose