Turizmi bregdetar

Çfarë mund të vizitoni në Vuno-Jal?

26 Feb 2023 Vuno-Jal

Vunoi është një fshat i pozicionuar në jug të qytetit të Vlorës, midis Dhërmiut dhe Himarës.

Objektet e Trashëgimisë Kulturore të rëndësisë së veçantë që mund të vizitoni në Vuno  janë:

 1. Kulla në lagjen e poshtme të fshatit, një kompozim vertikal, me bazë katërkëndëshe, tri katëshe, me frëngji, është shpallur prej vitesh monument kulture..

Objekte kulti si: 

 1. Kisha e Panajasë (Shën Marisë), dyqind vjeçare,
 2. Kisha e Joan Pagëzuesit,
 3. Manastiri i Shën Spiridhonit,
 4. Kisha e Shën Mëhillit, ndodhet në pjesën lindore të

Objekte të tjera me rëndësi kulturore natyrore qe mund te vizitohen janë:

 1. Përroi i Mardhës,
 2. Kanionet përreth Gjipesë.
 3. Skutara, një kodër në dalje të fshatit, drejt Himarës, ku shihen ende gjurmët e një banimi të hershëm, me një mjedis pastoral.

Plazhet  publike dhe plazhe të paeksploruar akoma që mund të vizitoni  në Vuno janë:

 1. Plazhi i Jalës
 2. Pazhi i Akuariumit
 3. Plazhe të tjerë privatë

Book your vacations