Muze

Ndërtesa e Kryeministrisë, Tiranë

Vlerësime 0

Ndërtesa e kryeministrisë ndodhet në Bulevardi Dëshmorët e Kombit, në Tiranë. Në fillim kjo seli ka shërbyer si ndërtesa e zyrave të Luogotenecës, të dërguarit ushtarak të Mbretërisë italiane. Ndërtesa është projektuar në vitin 1939, nga arkitekti italian  Gherardo Bosio, i cili u kujdes për duke projektuar çdo detaj si: perdet, divanet, tavolinat të cilat ishin të vizatuara me një dizajn personal të tijin. Që nga viti 1945, shërben si ndërtesa e Këshillit të Ministrave dhe Protokollit të Shtetit.

Book your vacations

Adresa

Kryeministria, Rruga Ismail Qemali, Tiranë 1000, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose