Muze

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar, Korçë

Vlerësime 0

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar në qytetin e Korçës është vendosur në dy banesa karakteristike Korçare, të shpallura monumet kulture. Muzeu është ndërtuar më 24 prill të vitit 1980. Ky muze konservon trashëgiminë më me vlerë, të krijuar nga piktorët shqiptar për pesë shekuj.

Pikturat më prestigjoze të periudhës post bizantine janë ekspozuar në pavionin e artit ikonografik. Ato janë piktura të shek.XII dhe XIV. Në muze ndodhen rreth 7500 objekte artistike prej: guri, druri, leshi, argjendi dhe metale të tjera. Ndër to janë 1200 objekte ndërsa ikona janë rreth 6000, shumica me përkatësi kohore nga epoka bronzit dhe epokës së hekurit. Gjithashtu përbëhet edhe nga kostumet folklorike, nga objekte të tjera që tregojnë antikitetin, traditën dhe origjinalitetin e kulturës qytetare.

Book your vacations

Adresa

Bulevardi Fan Noli 59, Korçë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose