Muze

Mozaiku i Linit, Pogradec

Vlerësime 0

Mozaiku i Linit ndodhet në fshatin me të njëjtin emër Lin, në Pogradec. Mozaiku është monument kulturor, tipologjia e saj është mozaik, e ndërtuar në gjysmës e dytë të shek.XIII

Zbulimi i tij, gjatë gërmimeve të kryera në vitin 1969, treguan për një vendbanim ilir që i përket epokës së hekurit dhe që vijnë deri në mesjetën e hershme. Nga mozaikët e zbuluar, bie në sy pasuria me një dekor të larmishëm zoomorf, bimor e gjeometrik dhe me vlera të shquara artistike. Mozaiku shumëngjyrësh ka zbukurime kafshësh, bimësh e figura gjeometrike, ku mbizotërojnë simbolet e kultit.

Mozaiku i Linit i është nënshtruar ndërhyrjeve kryesisht në rikonstruktim dhe pastrim, duke e rikthyer në bukurinë e saj, si një nga vendet e mbrojtura nga UNESCO.                                       

Book your vacations

Adresa

3J8V+8WX, Lin, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose