Muze

Monumenti Nëna Shqipëri

Vlerësime 0

Monumenti Nëna Shqipëri ndodhet në hyrje të Varrezave të Dëshmorëve të Kombit, në një kodër mbi Tiranë. Monumenti prej betoni i përuruar në vitin 1971, përfaqëson Shqipërinë si një nënë që ruan gjumin e përjetshëm të atyre që dhanë jetën për të. Ky monument është 12 m i lartë, mban një kurorë me dafina dhe një yll të ngritur lart me dorën e djathtë. Monumenti është punuar nga skulptorët Kristaq Rama, Muntaz Dhrami dhe Shaban Hadëri. Ai qëndron mbi një piedestal me lartësi prej 3 m, ku janë gdhendur fjalët "Lavdi e përjetshme dëshmorëve të Atdheut".

Book your vacations

Adresa

Rruga e Elbasanit, Tirana 1000, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose