Muze

Kulla e Sahatit(Clock Tower), Tirana

Vlerësime 0

Kulla e Sahatit ndodhet prapa Xhamise Et'hem Bey, në qendër të Tiranës. Kulla është një Monument Kulturor që tregon orën e Tiranës, që nga viti 1822.

Është ndërtuar nga Et'hem Beu, i cili ka ndërtuar edhe xhaminë. Për të vështruar nga lartësia e kullës duhet  të ngjitesh 90 shkallët e saj. Kulla e Sahatit është simboli i emblemës së Bashkisë Tiranë dhe së bashku me Xhaminë e Et'hem Beut krijojnë një ansambël unik arkitektonik.

Book your vacations

Adresa

Kulla e Sahatit e Tiranës, Tiranë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose