Parqet Kombëtare

Parku Kombëtar i Drilonit

Vlerësime 0

Parku Kombëtar i Drilonit, i njohur edhe si Parku Kombëtar i Pogradecit, është një nga zonat më të bukura dhe të mbrojtura natyrore në Shqipëri. Ndodhet në pjesën juglindore të vendit, pranë qytetit të Pogradecit dhe në afërsi të liqenit të Ohrit. Ky park është i famshëm për peizazhet e tij të mrekullueshme, burimet natyrore të ujit dhe biodiversitetin e pasur. Burimet e Drilonit janë ndër atraksionet kryesore të parkut. Ato janë burime natyrore që krijojnë një ambient të qetë dhe piktoresk, me ujë të pastër që rrjedh nga toka dhe krijon liqene të vogla dhe rrjedha ujore të kristalta.
 
Parku është i pasur me një shumëllojshmëri speciesh bimore dhe shtazore. Pyjet përbëhen kryesisht nga pisha, bredha dhe dru të tjerë të lartë, ndërsa fauna përfshin specie të ndryshme të shpendëve, peshqve dhe kafshëve të egra.I njohur për bukurinë e tij natyrore dhe për faktin se është një nga liqenet më të vjetra dhe më të thella në Evropë, Liqeni i Ohrit ndodhet pranë parkut dhe është një tjetër atraksion i rëndësishëm për vizitorët. Ujërat e liqenit janë të pastra dhe të kthjellëta, duke ofruar mundësi për peshkim, not dhe sporte të tjera ujore.
 
Vizitorët e Parkut Kombëtar të Drilonit shpesh mbeten të mahnitur nga bukuria natyrore dhe qetësia që ofron kjo zonë. Ai është një vend ideal për të ikur nga zhurma dhe stresi i qytetit, duke ofruar një ambient të pastër dhe të freskët për të gjitha moshat.
Book your vacations

Adresa

Rruga e drilonit Drilon, 7301, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose